Skip to content

Petanquebaan Denderleeuw

Petanquebaan Denderleeuw gezocht? De Kakelbont is naast een speeltuin ook een zomerbar met een petanquebaan.

Petanquen roept bij ons meteen beelden op van zonovergoten pleinen in de Provence, mannen met witte hoedjes en het ontspannen met vrienden terwijl je nipt van een glaasje Pastis. Een trend die ook mooi overgewaaid is naar België. Jong en oud kan genieten van het gezellige samenzijn in combinatie met een heerlijke apero en daar zorgen wij van Kakelbont voor.

Kakelbont Petanquebaan Denderleeuw

Petanque of jeu de boules is ook in België steeds populairder aan het worden. Petanque is zeker op mooie lente- en zomeravonden een aangenaam tijdverdrijf. Het grote voordeel is dat het weinig tot geen fysieke inspanning kost, terwijl je toch heerlijk buiten bezig bent.  Er is niets leuker dan samen met vrienden onder het genot van een drankje petanque te spelen.

Petanque is een sport voor alle leeftijden. Bij Petanquebaan Denderleeuw komen zowel jong als oud spelen. Wij creëren bij goed weer  een echt vakantiegevoel dichtbij huis.  De officiële afmetingen van een petanquebaan zijn minimum 4 x 15 m, maar een baan van 3 x 12 m kan zeker volstaan.

Binnenspeeltuin Kakelbont voor een hele dag speelplezier!

De leukste Petanquebaan Breng ons een bezoekje

In elk spel is er wel eens een absolute verliezer. Bij het petanquespel is dat 0 – 13! Dit gezichtsverlies wordt Fanny genoemd. Maar wie is dan wel die mysterieuze Fanny? Hierna 2 sappige verhaaltjes:

Een eerste verhaal speelt zich af aan het einde van de 19de eeuw bij één van de eerste petanqueverenigingen in Lion. Daar had ene Fanny Dubriand de gewoonte haar bloot achterwerk te laten zien aan de ongelukkigen die met 0 – 13 verloren hadden. Waren deze als opperste vernedering gedwongen Fanny’s blote billen te kussen? Wie zal het zeggen. In ieder geval gebruikt men sedertdien de uitdrukking “Allez embrasser Fanny” voor deze onfortuinlijke verliezers.

Dé zomerbar met petanquebaan Denderleeuw is dé ideale plek om alle drukte en werkstress te vergeten. Het weer in België hebben we jammer genoeg nooit in de hand, maar als het goed weer is kunnen petanque liefhebbers zich uitleven. 

Heb je kinderen? Geen probleem die kunnen zich intussen  eindeloos uitleven in onze buiten en binnenspeeltuin en als ouders heb je er geen omkijken naar.

Ontdek snel wat er allemaal te beleven valt in onze zomerbar + Petanquebaan Denderleeuw.

michal-parzuchowski-xM22VQKpFsw-unsplash

Contacteer ons

Wij zijn open tijdens het schooljaar/schoolperiode
woensdag: 12u tot 19u
vrijdag: 15u tot 21u
zaterdag: 10u tot 20u
zondag: 10u tot 19u
SCHOOLVAKANTIES 
in juli & augustus…
maandag & dinsdag gesloten
woensdag & donderdag van 11u tot 19u
vrijdag, zaterdag & zondag van 11u tot 20u

Bel ons om te reserveren op +32 (0) 53435577 of mail ons op info@kakelbont.be of reservatie@kakelbont.be